Οι δράσεις μας

Equall – νέοι κύκλοι των δράσεων του προγράμματος της Πειραιώς


30 Σεπτεμβρίου 2024 | 5'

Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας Equall – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων και δηλώστε συμμετοχή.

Στην Πειραιώς δεσμευόμαστε ότι, μέσα από τις δράσεις μας, θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.

Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Equall - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων. Πρόκειται για ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που περιλαμβάνει δράσεις που έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην ισότητα των φύλων, την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, την υποστήριξη της νέας γενιάς και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Παράλληλα, εκφράζει τη δέσμευση της Πειραιώς να αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και να συμμετέχει έμπρακτα στην προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία.

Η Ισότητα των Φύλων αποτελεί έναν από τους πυλώνες του προγράμματος Equall. Σε αυτόν τον πυλώνα εντάσσονται οι δράσεις Women Founders and Makers, Women Back to Work, Women in Agriculture και Profession has no Gender που έχουν ως στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις δράσεις μας ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2024.

Συγκεκριμένα έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στον 6º κύκλο των δράσεων Women Founders and Makers και Women Βack to Work, καθώς και στον 5º κύκλο του Women in Agriculture, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τους 100mentors.

Επιπρόσθετα, η δράση Profession has no Gender, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το The Tipping Point, συνεχίζεται και για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Women Founders and Makers

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν δημιουργήσει ή επιθυμούν να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα και αναζητούν σχετική επιμόρφωση και εξειδικευμένη υποστήριξη.

Περισσότερα για τη δράση Women Founders and Makers.

Women Back to Work

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να επιστρέψουν δυναμικά στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα για τη δράση Women Back to Work.

Women in Agriculture

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση στον αγροτικό τομέα. 

Περισσότερα για τη δράση Women in Agriculture.

Όλες οι παραπάνω δράσεις έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους 100mentors και συνδυάζουν την επιμόρφωση με το mentoring και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω εργαλείου που συνδυάζει την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη με την Ανθρώπινη Νοημοσύνη.

Profession has no Gender

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Profession has no Gender, που αφορά στην Ισότητα των Φύλων,  έχει ενταχθεί στον πυλώνα των δράσεων του Equall για τη Νέα Γενιά. Σχεδιάστηκε και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το The Tipping Point με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους και τις νέες όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος καταρρίπτοντας τα έμφυλα κοινωνικά στερεότυπα. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ανά την Ελλάδα. 

Περισσότερα για το πρόγραμμα Profession has no Gender.


A Story About