Οι δράσεις μας

Τράπεζα Πειραιώς: Επιστρέφουμε στην κοινωνία μέρος της αξίας που δημιουργούμε.


9 Δεκεμβρίου 2023 | 5'

Η Τράπεζα Πειραιώς πρωταγωνιστεί στην πορεία της χώρας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και παράλληλα έχει εντάξει στη στρατηγική της πλαίσιο κοινωνικών δράσεων με στόχο να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος της αξίας που δημιουργεί. Στηρίζοντας με συνέπεια την οικονομική και επιχειρηματική ζωή της Ελλάδα, η Πειραιώς διευρύνει συνεχώς την παρουσία της στην κοινωνία με στόχο ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους. Η Τράπεζα, αναγνωρίζοντας το ρόλο της και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτόν, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη συλλογική προσπάθεια για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Στην κατεύθυνση αυτή:

  • η Πειραιώς δουλεύει σταθερά για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και είναι ενδεικτικό ότι για 3η συνεχή χρονιά συγκαταλέγεται στη λίστα Climate Leaders των Financial Times.
  • Στηρίζει τον αγροτικό τομέα και ενημερώνει τους έλληνες αγρότες για βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας εν μέσω κλιματικής κρίσης
  • Διοχετεύει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση καταστροφών στην Πάρνηθα, τη Θεσσαλία και τον Έβρο.
  • Εχει εκπαιδεύσει, με στόχο τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, περισσότερους από 5.000 νέους, μέσω του προγράμματος Project Future
  • Υλοποιεί 21 σημαντικές δράσεις για την ισότητα των φύλων και την υποστήριξη των γυναικών, την προστασία και εκπαίδευση των παιδιών, των ευάλωτων ομάδων και των ΑμεΑ, μέσω του Προγράμματος «EQUALL» - Για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων.

A Story About