Οι δράσεις μας

Kids green art team workshop
στη Θεσσαλονίκη


6 Οκτωβρίου 2023 | 5'

Ένα «χωριό ανακύκλωσης» περίμενε τα παιδιά των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, στον εμβληματικό χώρο της αποθήκης Γ’ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! Στο 2ο kids green art team workshop, τα παιδιά με έμπνευση την trash art έφτιαξαν από ανακυκλώσιμα υλικά, τα πιο ασυνήθιστα έργα τέχνης.

Τα παιδιά μέσα από την τέχνη έμαθαν, ψυχαγωγήθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ένα eco-friendly workshop με θερμή συμμετοχή

Στην εκδήλωση που συμμετείχαν 59 παιδιά και περισσότεροι από 30 ενήλικες, οι μικροί καλλιτέχνες κατέφτασαν έχοντας μαζί τους από μια τσάντα με «άχρηστα» αντικείμενα που είχαν από την ανακύκλωση του σπιτιού τους, ακόμη και παλιά τους παιχνίδια που αποχωρίστηκαν για τους σκοπούς του project.

Τα παιδιά μετέτρεψαν τα σκουπίδια τους σε τέχνη και με την καθοδήγηση εικαστικών και εκπαιδευτικών από την m_art, συνέθεσαν 4 μεγάλα έργα τέχνης, αυτή τη φορά με θέμα τις προσωπογραφίες των μεγάλων εφευρετών Τ. Edison & Ν. Τesla.

Στην αίθουσα που θύμιζε ένα «χωριό ανακύκλωσης», η διακόσμηση και τα σκηνικά προήλθαν από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά. Με την ολοκλήρωση του workshop όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, αποθηκεύτηκαν για επόμενη χρήση, υπηρετώντας τη φιλοσοφία του zero waste, σε μια προσπάθεια ελαχιστοποίησης της κατανάλωσης πόρων και μείωσης των απορριμμάτων.

Διάφορα περιβαλλοντικά μηνύματα προέβαλαν στον χώρο, να θυμίζουν ότι ο πλανήτης, μας έχει όλους ανάγκη.

Νοιάζομαι και δρω. Το περιβάλλον αγαπώ.
Δώστε στα σκουπίδια μια δεύτερη ευκαιρία.
Αν θες να έχεις πάντοτε χαρτί, κάνε ανακύκλωση και εσύ!
Τα σκουπίδια ανακυκλώνονται… Ο πλανήτης ΟΧΙ

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για το 2ο πράσινο εργαστήρι που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος υγείας και ευεξίας Ευ ζήν. Είχε προηγηθεί το kids green art team στην Αθήνα, στο Ζάππειο, που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που φέτος είχε θέμα #BeatPlasticPollution.