Οι δράσεις μας

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα

piraeusbank.gr

19 Ιουλίου 2023 | 5'

Η Τράπεζα Πειραιώς, σταθερή στη δέσμευσή της για διαρκές και θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα διάθεσης επιλεγμένων εκδόσεων σε 2.337 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, όπως και σε βιβλιοθήκες φορέων & εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, αποστέλλοντας συνολικά 16.665 βιβλία.

Αναλυτικότερα, ενίσχυσε με 15.455 βιβλία 2.165 σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, καλύπτοντας ενδιαφέροντες τομείς γνωστικών αντικειμένων γύρω από τη φύση, την επιστήμη, τον πολιτισμό κ.τ.λ. και αποτελώντας υποστηρικτικό υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς στους χώρους των σχολικών μονάδων.

Υποστήριξε την πρόσβαση στη γνώση και τις πληροφορίες ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού σε 14 Σωφρονιστικά Κέντρα (Ειδικά καταστήματα κράτησης νέων, Αγροτικές Φυλακές, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κλειστές Φυλακές).

Εμπλούτισε με περισσότερες από 1.100 εκδόσεις 158 Δημοτικές και Δημόσιες Βιβλιοθήκες, Βιβλιοθήκες ιδρυμάτων και Φορέων υποστηρίζοντας το ρόλο και την αξία που έχουν οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας μας στην ενδυνάμωση, μεταξύ άλλων, της τοπικής ταυτότητας κάθε περιοχής.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής του θα συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις που συνδυάζουν την ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

A Story About