Οι δράσεις μας

Έρχεται ο 10ος κύκλος Project Future!

piraeusbank.gr

25 Ιουλίου 2023 | 5'

Ο 10ος κύκλος Project Future επιστρέφει το Σεπτέμβριο, ενισχυμένος με 7 εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στους τομείς του business και της τεχνολογίας!

Οι νέοι της χώρας μας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν στην επόμενή τους θέση εργασίας  αφού εξειδικευθούν στους εξής  πυλώνες:

  • Project Management with Agile Specialization
  • Business Intelligence & Data Engineering
  • Tourism - Front Office Certificate
  • HRM Academy
  • Digital Marketing & eCommerce
  • Banking Consulting
  • Mobile Development with C#

Η Τράπεζα Πειραιώς, με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Project Future, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα γενιά πτυχιούχων και με στόχο την ενδυνάμωσή της γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. Το Project Future υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης για νέες και νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα.

Αφού οι υποψήφιοι και υποψήφιες δηλώσουν συμμετοχή και ολοκληρωθούν επιτυχώς τα στάδια αξιολόγησης του προγράμματος Project Future, θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους, η οποία απαρτίζεται από δύο μέρη:

Στο 1ο μέρος  της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα παρακολουθήσουν ένα 3ήμερο, υβριδικής συμμετοχής, training, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων με σημαντικά masterclasses. Έτσι εξελίσσουν τις ικανότητες τους σε κρίσιμους τομείς με μεγάλη ζήτηση, δίνοντάς τους συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Στο 2ο μέρος της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα εξειδικευθούν σε καίριους τομείς, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των συμμετεχόντων αναρτώνται στην πλατφόρμα του ReGeneration, όπου παραμένουν διαθέσιμα στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις, για ένα χρόνο, με σκοπό την απορρόφηση των αποφοίτων σε θέσεις εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση και ελάχιστο μισθό €900 μικτά. Το συνεργαζόμενο δίκτυο επιχειρήσεων, επεκτείνεται και μεγαλώνει διαρκώς, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό προσλήψεων, για τους αποφοίτους του προγράμματος σε  συνεργαζόμενες, επιχειρήσεις και οργανισμούς της ελληνικής αγοράς.

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να:

  • κάνει τις νέες και τους νέους ακόμα πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, παρά την ελάχιστη ή και καθόλου προϋπηρεσία τους, προσφέροντάς τους εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε νευραλγικούς πυλώνες της ελληνικής αγοράς,
  • καλύψει την ανάγκη των επιχειρήσεων για ανεύρεση ταλαντούχων νέων που θα προσφέρουν υπεραξία στο δυναμικό τους,
  • συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Τα συνολικά αποτελέσματα  του προγράμματος για τους 9 κύκλους (Οκτώβριος 2018 - Απρίλιος 2023) αντίστοιχα ήταν:

  • 5.007 νέες και νέοι εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future και του ReGeneration, εξελίσσοντας τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.
  • 1.734 εξ αυτών εξειδικεύτηκαν μέσω παρακολούθησης μίας εκ των εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων του Project Future.
  • 2.717 απόφοιτοι των εκπαιδεύσεων του Project Future και του ReGeneration  έχουν βρει, έως σήμερα, μια θέση στην ελληνική αγορά εργασίας.

H διαδικασία των προσλήψεων του 8ου κύκλου είναι σε εξέλιξη έως τον Ιούνιο του 2023, ενώ οι προσλήψεις του 9ου κύκλου θα διαρκέσουν έως τον Φεβρουάριο του 2024.

A Story About