Οι δράσεις μας

Ευ ζήν "Μουσείο με άλλα μάτια"


6 Ιουνίου 2023 | 5'

Μια μοναδική εμπειρία συμπερίληψης έζησαν ομάδες εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετείχαν στη δράση Ευ ζήν “Μουσείο με άλλα μάτια”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Σάββατο 27 Μαΐου.

  
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ζευγάρια, φόρεσαν μάσκες και “εκπαιδεύτηκαν” στη συνοδεία ατόμων με οπτική αναπηρία, από ανθρώπους της κοινωνικής επιχείρησης “Με άλλα μάτια”, μπαίνοντας για λίγο στη θέση τους. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην ειδική έκθεση του Μουσείου, που έχει σχεδιαστεί με άξονα την ισότιμη συμπερίληψη ατόμων με οπτικές βλάβες, κατανοώντας τη σημασία της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης στον πολιτισμό. Αφήνοντας για λίγο την όρασή τους, οι συμμετέχοντες ψηλάφησαν αντίγραφα τέχνης και άκουσαν τα περιγραφικά κείμενα των ειδωλίων να διαβάζονται από γραφή Braille.

 

Κατόπιν, συζητήθηκαν στο φουαγιέ του Μουσείου, ευρύτερα θέματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με δυσκολία όρασης στην καθημερινότητά τους, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η σημασία που διαδραματίζουν οι σκύλοι οδηγοί στη ζωή τους.


A Story About