Οι δράσεις μας

Η τέχνη της προστασίας του περιβάλλοντος

piraeusbank.gr

13 Ιουνίου 2023 | 5'

Φανταστείτε τα πιο ασυνήθιστα έργα τέχνης με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, φτιαγμένα από καλλιτέχνες με αστείρευτη φαντασία. Έργα που προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά ή αντικείμενα ακόμη και «σκουπίδια», που κανείς δε θα σκεφτόταν ότι μπορούν να έχουν μια δεύτερη ζωή.

Το Σάββατο 10.6 παιδιά των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, παρέα με φίλες και φίλους  τους, έδωσαν μαζί ένα μήνυμα αγάπης για το περιβάλλον, συμμετέχοντας στο kids green art team workshop, στο Ζάππειο.

Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο να ανατρέψουν τη λογική του αγοράζω-χρησιμοποιώ-απορρίπτω, υιοθετώντας νέες καθημερινές συνήθειες με βάση το zero waste living.

Τα παιδιά ένωσαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και με όχημα την τέχνη, έστειλαν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

Η ενέργεια έγινε με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο του Ευ ζήν, του προγράμματος υγείας & ευεξίας εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

Μια γιορτή για το περιβάλλον με μεγάλη συμμετοχή

Οι μικροί καλλιτέχνες κατέφτασαν με πολύ ενθουσιασμό στο Ζάππειο και έχοντας μαζί τους από μία τσάντα, που περιλάμβανε αντικείμενα που είχαν από την ανακύκλωση του σπιτιού τους, καθώς και παλιά τους παιχνίδια.

Σε ένα κλίμα χαράς, πάνω από 70 παιδιά με έμπνευση το κίνημα trash art και την καθοδήγηση εικαστικών και εκπαιδευτικών από την m_art, συνέθεσαν 4 μεγάλα έργα τέχνης με βασικό θέμα έναν Λαμπτήρα. Τα παιδιά απόλαυσαν το εργαστήριο αφού συνεργάστηκαν καλά μεταξύ τους και αφοσιώθηκαν σε αυτή την πρωτότυπη μορφή τέχνης, μένοντας τα περισσότερα πάνω από 3 ώρες στο χώρο.

Ανάμεσα σε πάνω από 40 γονείς που ήταν παρόντες στη δράση, βρέθηκαν μέλη της Ανώτατης Διοικητικής Ομάδας της Τράπεζας μαζί με τα παιδιά τους. Όλοι μαζί με ενδιαφέρον είδαμε να μετουσιώνεται η εταιρική στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε πράξη και μέσα από την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς.

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα, το kids green art team workshop θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ η πρωτοβουλία θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με νέες δράσεις και στόχο την κινητοποίηση και άλλων ομάδων, εντός και εκτός Τράπεζας.

Απλές καθημερινές πράξεις μπορούν να έχουν επίδραση στο οικοσύστημα.

Στην Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζουμε να επενδύουμε για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ESG κουλτούρα και να ενισχύσουμε τον ρόλο όλων των εργαζομένων μας στην επίτευξη των στόχων μας.