Επιχειρείν

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ
«Βιώσιμη Γεωργία, Βιώσιμος Πλανήτης»

piraeusbank.gr

23 Ιουνίου 2023 | 5'

Παρακολουθήστε το 1ο επεισόδιο της νέας mini σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βιώσιμη Γεωργία, Βιώσιμος Πλανήτης» που δημιούργησε η Τράπεζα Πειραιώς, με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη.
Στα εβδομαδιαία επεισόδια της σειράς, θα αναδειχθούν θέματα όπως η επιρροή της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή, το πως επιβαρύνει την επισιτιστική κρίση και παράλληλα εστιάζουν στους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών, με παραδείγματα καλών πρακτικών από Έλληνες αγρότες.

Στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο, «Κλιματική Αλλαγή: Θέτοντας το Πρόβλημα – Δείχνοντας την Κατεύθυνση των Λύσεων» βλέπουμε πώς η κλιματική κρίση επηρεάζει τον αγροτικό τομέα, αλλά και κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.


Αυτή η νέα mini σειρά, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πρόβλημα και να ανακαλύψουμε τις λύσεις εκείνες που θα προσφέρουν ένα πλανήτη βιώσιμο για όλους.
Επιστήμονες και καθηγητές απαντούν στην ερώτηση για το πώς ακριβώς θα επηρεαστεί η αγροτική παραγωγή από την έλλειψη νερού και την παρατεταμένη ξηρασία, παρουσιάζουν τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική κρίση στην εθνική οικονομία και ορίζουν ποιες περιοχές πλήττονται περισσότερο. Τέλος, θα δούμε τον αναπτυξιακό ρόλο που στρατηγικά έχει η Τράπεζα Πειραιώς, ποια είναι τα διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να συμβάλλουν στον μετασχηματισμό της πρωτογενούς παραγωγής.

Παρακολουθήστε το πρώτο επεισόδιο στο https://www.piraeusbank.gr/agrodocumentary

Η Τράπεζα Πειραιώς πορεύεται σταθερά προς ένα βιώσιμο αύριο, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας οριζόντια, σε όλες τις περιοχές δράσης της, κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (ESG). Παράλληλα, παραμένει στην αιχμή της πρωτοπορίας και στον αγροτικό τομέα.