Οι δράσεις μας

Δηλώστε συμμετοχή στο «SKILLS 4 ALL»


11 Μαΐου 2023 | 5'

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Οdyssea υλοποιούν το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL»


Σε νέους και νέες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες απευθύνεται το νέο στοχευμένο πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL» που δημιουργήθηκε και υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Οdyssea. Το «SKILLS 4 ALL» αποτελεί μια ακόμα δράση της Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL και έχει ως στόχο την επαγγελματική κατάρτιση των νέων ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και μάλιστα σε κλάδους με ζήτηση για ανθρώπινο δυναμικό.


Τέτοιοι κλάδοι είναι για παράδειγμα, ο κατασκευαστικός κλάδος, ο τουρισμός και η εστίαση, όπου σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας ανέρχονται σε περίπου 280.000, με αποτέλεσμα να προσφέρονται διευρυμένες δυνατότητες εργασίας. 


Το πρόγραμμα «SKILLS 4 ALL» απευθύνεται σε νέους άνδρες και νέες γυναίκες ηλικίας 17-34 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέοι/ες χαμηλού εισοδήματος, αναλφάβητοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες ή/και αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ.


Ο 1ος κύκλος της δράσης, που διεξάγεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2023, εστιάζει στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο και υλοποιείται σε δύο βασικούς άξονες:

  1. επαγγελματική κατάρτιση στις ειδικότητες: Οροφοκόμος, Βοηθός Κουζίνας, Barista, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Ξυλουργός
  2. διασύνδεση με την αγορά εργασίας για την επίτευξη της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ενημερωθείτε για τη δράση, τα προγράμματα κατάρτισης και Δηλώστε Συμμετοχή.