Οι δράσεις μας

BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» από την Τράπεζα Πειραιώς και την ΕΛΕΠΑΠ


24 Μαΐου 2023 | 5'

Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα «BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα»


Με το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα «BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα», η Τράπεζα Πειραιώς και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) απευθύνονται σε νέες και νέους, ηλικίας 18-35 ετών, που έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη, προσφέροντας στοχευμένη και επιστημονικά εξειδικευμένη υποστήριξη στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.bravein.gr από 24 Μαΐου έως και 11 Ιουνίου 2023 και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στέλνοντας e-mail στο tbi@elepap.gr ή καλώντας στο 2107227758.

Το «BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL της Τράπεζας Πειραιώς και υλοποιείται σε στρατηγική συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την Ολιστική Νευροψυχολογική Παρέμβαση με την Επαγγελματική Συμβουλευτική και την υποστήριξη της προσαρμογής στην εργασία όσων συμμετέχουν, σε συνεργασία με τον εργοδότη. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 6 μήνες ανά κύκλο, και υλοποιείται από την εξειδικευμένη Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα. Η Μονάδα αυτή λειτουργεί στην ΕΛΕΠΑΠ από το 2008, σε συνεργασία µε το αντίστοιχο Brain Injury Day Treatment Program του ΝΥU Langone Health, Rusk Institute New York, USA. Η Oλιστική Nευροψυχολογική Aποκατάσταση είναι ένα σύνολο θεραπευτικών παρεµβάσεων που έχουν σχεδιαστεί για να αντιµετωπίζουν σφαιρικά τις γνωστικές, λειτουργικές και συναισθηµατικές συνέπειες της εγκεφαλικής βλάβης, οι οποίες εµποδίζουν την επανένταξη του ατόµου. H Mονάδα δέχεται Ενήλικες µε Κρανιο-εγκεφαλικές Κακώσεις (ΚΕΚ) και Εγκεφαλικές Βλάβες (αγγειακά εγκεφαλικά, ανευρύσµατα, ανοξίες, ενδοκράνιους όγκους, εγκεφαλίτιδες, αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες).

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, που από την ίδρυσή του το 1937, έχει προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 110.000 παιδιά με αναπηρία , μέσα από τα 6 Κέντρα της, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Καθημερινά υποδέχεται 1.100 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους. Στέκεται δίπλα στα παιδιά, και τα βοηθά να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, ώστε να επιτύχουν την κοινωνική και σχολική ένταξή τους στην τυπική εκπαίδευση. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 50-60% των παιδιών το καταφέρνουν. ΕΛΕΠΑΠ, www.elepap.grA Story About