Οι δράσεις μας

“Τυπώματα Ειρήνης” τα παιδιά στέλνουν μήνυμα ελπίδας


7 Φεβρουαρίου 2023 | 5'

Το συλλεκτικό Γούρι 2023 για τον Όμιλό Πειραιώς, για ακόμα μια χρονιά στέκεται αφορμή για κοινωνική προσφορά και παίρνει τη σκυτάλη από τις χριστουγεννιάτικες δράσεις με θέμα ‘Give peace a chance’, που φέτος αφιερώσαμε στην πανανθρώπινη αξία της ειρήνης.

“Τυπώματα Ειρήνης”

Με πολύ έμπνευση και δημιουργική διάθεση πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο καλλιτεχνικό εργαστήριο σε συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με τα Παιδικά Χωριά SOS, με τίτλο “Τυπώματα Ειρήνης με τον Pablo Picasso”. Στις 19 Δεκεμβρίου 2022, με συμμετοχή 10 παιδιών από τον ξενώνα της Βάρης και με τη βοήθεια εικαστικής ομάδας της Μ art, η ειρήνη έγινε τέχνη, με όχημα το εμβληματικό έργο του ειρηνιστή ζωγράφου Pablo Picasso.

Τα παιδιά δημιουργήσαν ένα μοναδικό και γεμάτο νόημα δημιούργημα, το δικό τους ξεχωριστό περιστέρι της ειρήνης, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και ελπίδας σε όλους εμάς!

Το περιστέρι του Picasso μετατράπηκε σε σύμβολο του κινήματος της ειρήνης από τη δεκαετία του 1950.
Ο ζωγράφος τοποθέτησε το μοτίβο σε πολλά από τα έργα του, ενώ ονόμασε την κόρη του «Παλόμα», δηλαδή περιστέρι.

Back stage από το καλλιτεχνικό εργαστήριο

Τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους “τυπώματα ειρήνης”, ανακαλύπτοντας τις εντυπωσιακές τεχνικές: μονοτυπία - χαρακτική – τυπώματα. Πειραματίστηκαν με χρώματα και υφές και γνώρισαν τη δυναμική της χάραξης. Αποτύπωσαν το περίγραμμα του περιστεριού της ειρήνης και χρώματισαν τα έργα χρησιμοποιώντας ειδικά μελάνια και ρολάκια.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά αφηγήθηκαν τη δική τους καλλιτεχνική ιστορία για την ειρήνη στο σήμερα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Συλλεκτικό αντικείμενο Γούρι Τράπεζας Πειραιώς 2023

Το Γούρι μας εμπνευσμένο από τα χαρακτικά τυπώματα των παιδιών, είναι ένα χειροποίητο αντικείμενο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, που χυτεύτηκε με την παραδοσιακή μέθοδο της άμμου σε περιορισμένο αριθμό και συσκευάστηκε με βιώσιμα υλικά.

Το Γούρι συσκευάστηκε σε υφασμάτινα πουγκιά μαζί με μια ξεχωριστή ευχετήρια κάρτα.

Τα 10 παιδιά που συμμετείχαν, έφτιαξαν 10 διαφορετικές μοναδικές κάρτες με εκτύπωση των έργων τους, που θα συνοδεύουν το Γούρι μας.

To Γούρι κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό και διατέθηκε σε εργαζόμενους της Τράπεζας κατόπιν κλήρωσης.

A Story About