Οι δράσεις μας

28 Ιανουαρίου Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

piraeusbank.gr

27 Ιανουαρίου 2023 | 5'

Η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται να διασφαλίζει και να προστατεύει με κάθε τρόπο την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από απώλεια ή διαρροή, αλλοίωση, διαβίβαση ή την με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αθέμιτη επεξεργασία τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, εφαρμόζοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη νόμιμη τήρηση, την επεξεργασία και την ασφαλή φύλαξη του αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Data Privacy Notice της Τράπεζας Πειραιώς

Η 28η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, από το 2006, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της ελευθερίας του λόγου και της ιδιωτικότητας. Στην εποχή των δεδομένων όπου ζούμε, οι προσωπικές μας πληροφορίες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κάτι πολύτιμο. Κανείς δε γνωρίζει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωπικά μας στοιχεία όταν βρεθούν σε λάθος χέρια.

O Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων (ΓΚΠΔ), γνωστός και ως General Data Protection Regulation (GDPR), αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί συλλέγουν, επεξεργάζονται και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα κάθε μορφής.

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται, διαγράφονται, μεταβιβάζονται και εν γένει επεξεργάζονται τα προσωπικά μας δεδομένα και με ποιον τρόπο μπορούμε να τα προστατεύουμε.

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων επηρεάζει κάθε οργανισμό και εταιρεία στην Ευρώπη, η οποία διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικά δεδομένα, αλλά και κάθε εταιρεία που συναλλάσσεται στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.