Οι δράσεις μας

Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ και των Παιδικών Χωριών SOS

piraeusbank.gr

19 Δεκεμβρίου 2022 | 5'

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας και της ευαισθησίας της για την κοινωνία και τον άνθρωπο, αντί εταιρικού δώρου στους πελάτες και τους συνεργάτες της, συμβάλλει στο έργο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Ατόμων – ΕΛΕΠΑΠ και των Παιδικών Χωριών SOS.

Έμπρακτα, στηρίζει τη λειτουργία του πρωτοποριακού προγράμματος της ΕΛΕΠΑΠ, με τίτλο: «Επιστροφή στην Παραγωγικότητα», το οποίο απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-35 ετών που έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη και επιθυμούν να ενταχθούν στην εργασία, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολία.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει υποστήριξη και εξατομικευμένη προετοιμασία για την ομαλή προσαρμογή στην ανάληψη καθηκόντων.

Η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται και στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS, ενισχύοντας τις δράσεις και τα προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων οικογενειών και των παιδιών τους, που ο Φορέας αγκαλιάζει.

Η στήριξη έγκειται στην ενίσχυση και συνέχιση της εύρωστης λειτουργίας της Υπηρεσίας Αναδοχής, της κάλυψης βασικών αναγκών στις δομές των Παιδικών Χωριών SOS, αλλά και στη μαθησιακή, σχολική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω των Κέντρων Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, τα οποία λειτουργούν στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ευχές για ένα φωτεινό, ειρηνικό και δημιουργικό 2023!


Λίγα λόγια για τη δράση των οργανισμών

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, που για 86 ολόκληρα χρόνια, έχει προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 110.000 παιδιά με αναπηρία , μέσα από τα 6 Κέντρα της, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Αποστολή της ΕΛΕΠΑΠ είναι να παρέχει σε κάθε άνθρωπο με αναπηρία και την οικογένειά του, Δια Βίου Στήριξη, και πρόσβαση στα προγράμματα αποκατάστασης, ανεξάρτητα από το οικονομικό, κοινωνικό, ή θρησκευτικό του υπόβαθρο. Σκοπός είναι τα Γενναία Παιδιά, και οι ενήλικες ΑΜΕΑ, να κάνουν μικρά ή μεγάλα βήματα προόδου, «Βήματα Ζωής».

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε εννέα πόλεις, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, σε τρεις άξονες: την Ενδυνάμωση της Οικογένειας, με στόχο την αποτροπή του κινδύνου διάλυσής της και απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, την Προώθηση της Αναδοχής και την παροχή Εναλλακτικής Φροντίδας για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους.

A Story About