e-banking

Remote signing: Υπηρεσία για ψηφιακή υπογραφή μέσω Piraeus e-banking

piraeusbank.gr-

8 Ιουλίου 2022 | 5'

Η δωρεάν υπηρεσία Remote Signing σας επιτρέπει να υπογράφετε τα έγγραφά σας εξ αποστάσεως, κάνοντας χρήση εγκεκριμένων πιστοποιητικών ηλεκτρονικής υπογραφής που έχουν εκδοθεί από εγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών πιστοποίησης.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα μέσω Piraeus e-banking να υπογράφει ηλεκτρονικά τα έγγραφα που του στέλνει η Τράπεζα και να παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας της υπογραφής αυτών των εγγράφων. Αναλυτικότερα μπορεί να:

  • υπογράψει ή να αρνηθεί την υπογραφή νέων εγγράφων εντός του προκαθορισμένου χρόνου
  • φιλτράρει και να δει λεπτομέρειες για τα προς υπογραφή, σε εξέλιξη, ολοκληρωμένα και ακυρωμένα έγγραφα του σε βάθος 6 μηνών

Αν είστε ήδη κάτοχος εγκεκριμένου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής υπογραφής αποθηκευμένου σε ασφαλή συσκευή (usb) ή μέσω Cloud υπηρεσίας είναι απαραίτητο να το δηλώσετε στην οθόνη «Remote Signing - Προσωπικά Πιστοποιητικά» ώστε να ελεγχθεί πριν χρησιμοποιηθεί για υπογραφή εγγράφων. Σε αυτή την περίπτωση υπογράφετε επιλέγοντας «Υπογραφή offline» ή «Υπογραφή με Byte Cloud». Σε περίπτωση που δεν έχετε πιστοποιητικό, μπορείτε να επιλέξετε «Υπογραφή με OTC» και θα σας εκδοθεί άμεσα ένα εγκεκριμένο πιστοποιητικό ηλεκτρονικής υπογραφής μιας χρήσης (One-Time Certificate).

Με το Remote Signing επιτυγχάνεται η εξ αποστάσεως ηλεκτρονική υπογραφή εγγράφων από τους Πελάτες με χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών, μέσω Piraeus e-banking, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται σημαντικά η ταχύτητα εξυπηρέτησης των αιτημάτων τους.

Η υπάρχουσα λειτουργικότητα Remote Signing (ψηφιακή υπογραφή) στο Piraeus e-banking & Piraeus business banking, είναι πλέον διαθέσιμη και στο Piraeus app & Piraeus business app αντίστοιχα.

*Η Υπηρεσία παρέχεται για ασφαλιστικά και επενδυτικά προϊόντα