e-banking

Εκδώστε εργόσημο μέσω Piraeus e-banking

piraeusbank.gr-

11 Ιουλίου 2022 | 5'

Αρκεί να έχετε ενεργούς κωδικούς Ηλεκτρονικής Τραπεζικής για την επιχείρησή σας, για να μπορείτε να εκδίδετε εργόσημο για τους εργαζομένους σας, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Το Εργόσημο είναι υποχρεωτικό για την πληρωμή των εργαζομένων που απασχολείτε τακτικά ή περιστασιακά για ιδιωτικές εργασίες ή υπηρεσίες, όπως οικιακή καθαριότητα, ιδιαίτερα μαθήματα, φύλαξη παιδιών, φροντίδα ηλικιωμένων, μικροεπισκευές, κηπουρική και εργασίες γης Εάν ο Εργαζόμενος διαθέτει λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς, μπορείτε να τον συμπληρώσετε στα «Στοιχεία Εργαζομένου». Έτσι, μαζί με την έκδοση του Εργόσημου, θα γίνει αυτόματα και η εξαργύρωσή του. Διαφορετικά, εξαργυρώνεται από τον εργαζόμενό σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Δείτε πως.

Η Έκδοση & εξαργύρωση Εργόσημου ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά μέσω Piraeus e-banking με απλά βήματα:

  • Συνδεθείτε στο Piraeus e-banking> Πληρωμές ή Αγορές & Αιτήσεις > Εργόσημο
  • Επιλέξτε λογαριασμό χρέωσης.
  • Συμπληρώστε τα στοιχεία του Εργοδότη (που μπορεί να είναι είτε φυσικό είτε νομικό πρόσωπο)
  • Συμπληρώστε τα στοιχεία του Εργαζόμενου και τον λογαριασμό του στην Τράπεζα Πειραιώς

Από το ποσό που καταχωρίζετε θα αφαιρεθούν, κατά την εξαργύρωση, οι κρατήσεις του ασφαλιστικού φορέα (25% για το ΙΚΑ και 10% για τον ΟΓΑ). Για παράδειγμα, εάν εκδώσετε ένα Εργόσημο αξίας 100,00 EUR για έναν ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, τα 25,00 EUR θα πιστωθούν στο ΙΚΑ, ενώ ο εργαζόμενος θα λάβει 75,00 EUR.

Η συναλλαγή διατίθεται και μέσω της εφαρμογής Piraeus app & Piraeus business app.



A Story About