Οι δράσεις μας

Project Future Junior: Μαθητικός Διαγωνισμός e-commerce


20 Ιουνίου 2022 | 5'

Tο Project Junior ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του Μαθητικού Διαγωνισμού και τις βραβεύσεις των ομάδων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία όλης της Ελλάδας, που διακρίθηκαν στην εκπόνηση καινοτόμων e-commerce projects. Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future junior της Τράπεζας Πειραιώς απευθύνθηκε σε νέους από 14 έως 17 ετών και τους έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες του μέλλοντος, να εξοικειωθούν με τις έννοιες και πρακτικές του σύγχρονου

επιχειρείν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σχετικά με τις δυνατότητες επιλογής επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε σύγχρονους τομείς απασχόλησης, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο CEO, κ. Χρ. Μεγάλου, καλωσόρισε και συνεχάρη τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή συμμετοχή που σημείωσε το Project Future Junior.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 830 μαθητές και μαθήτριες από 261 δημόσια σχολεία (εκ των οποίων η πλειονότητα από την περιφέρεια), 79 εκπαιδευτικοί, 43 μέντορες και 50 μαθητικές ομάδες. Οι μαθητές και μαθήτριες τάξεων από την Γ’ Γυμνασίου έως και την Β’ Λυκείου, έλαβαν μέρος ως μέλη ομάδας του σχολείου τους ή ατομικά, και παρακολούθησαν, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, το ψηφιακό πρόγραμμα που περιλάμβανε εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία τους, σε τρεις θεματικούς πυλώνες: Project Management, Digital Marketing, E-Commerce.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ομάδες μαθητών, εκπόνησαν, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες, e-commerce projects, με βάση μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που προέκυψε μέσα από την αξιοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν και στα τρία πεδία, παίρνοντας έμπνευση από τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

A Story About