Επιχειρείν

Net Metering: Επωφελήσου παράγοντας το δικό σου ρεύμα

blog

4 Μαρτίου 2022 | 5'

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σήμερα και η κλιματική αλλαγή, δημιουργεί όλο και πιο επιτακτική ανάγκη, ιδιωτών και επιχειρήσεων, για καθολική μετάβαση στην κατανάλωση πράσινης ενέργειας. Η Τράπεζα Πειραιώς εμμένοντας σταθερή στη στρατηγική δέσμευσή της για τη στήριξη των επιχειρήσεων μέσα από μια ευρεία γκάμα εργαλείων και χρηματοδοτήσεων, δημιούργησε προγράμματα χρηματοδότησής για τη στροφή στην πράσινη ενέργεια και συγκεκριμένα στην εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering).

H Τράπεζα Πειραιώς χτίζει την επόμενη μέρα με βάση τις αρχές της Βιώσιμης και Υπεύθυνης Τραπεζικής, με χρηματοδοτήσεις και προϊόντα που διαμορφώνονται συναξιολογώντας την θετική τους συμβολή στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία, εφαρμόζοντας ESG κριτήρια. Σε αυτή την κατεύθυνση, διαμορφώσαμε το εξειδικευμένο προϊόν Net Metering, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της επιχείρησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για ενεργειακό συμψηφισμό με ευνοϊκό επιτόκιο και προνομιακούς όρους χορήγησης που καθορίζονται σε συνδυασμό με το προφίλ του πελάτη (για τις μεγάλες επιχειρήσεις) και τις προσφερόμενες εξασφαλίσεις.

Ο ενεργειακός συμψηφισμός επιτρέπει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην επιχείρησή του πελάτη. Η παραγωγή αυτή συμψηφίζεται εντός 3ετίας  με την κατανάλωσή του επιχειρηματία , μειώνοντας σημαντικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που πληρώνει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Η επιχείρηση επωφελείται παράγοντας το δικό της ρεύμα, μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά κόστη ενώ παράλληλα μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Απόκτησε τα Χρηματοδοτικά προϊόντα ενεργειακού συμψηφισμού της Τράπεζας Πειραιώς

  • Εξασφάλισε χρηματοδότηση επένδυσης έως και 80%.
  • Μείωσε το κόστος λειτουργίας της επιχείρησής σου.
  • Κάνε απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα.
  • Προστάτευσε το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Μάθε περισσότερα στο www.piraeusbank.gr ή σε ένα κατάστημα ή στα επιχειρηματικά κέντρα της Τράπεζας Πειραιώς.

A Story About