Επιχειρείν

Αναβάθμιση Ηλεκτρονικού Καταστήματος μέσω Επιχορήγησης ΕΣΠΑ


4 Μαρτίου 2021 | 5'

Δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) στις επιχειρήσεις
λιανικού εμπορίου με επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ

Με στόχο τη στήριξη της λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού (COVID 19) και την ενίσχυση της ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας ως μέρος της δραστηριότητας τους, ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα επιχορήγησης με πόρους του ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διαθέτουν ήδη φυσικό κατάστημα και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να λάβουν επιχορήγηση έως €5.000 για την δημιουργία ή έως 1.500€ για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματός τους (e-shop).

Για τη δημιουργία e-shop, οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν τόσο την αγορά εξοπλισμού πληροφορικής όσο και την απόκτηση λογισμικού, ενώ οι δαπάνες για την αναβάθμιση του e-shop αφορούν αποκλειστικά την αγορά λογισμικού. Το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει δαπάνες που έχουν υλοποιηθεί από την επιχείρηση από τις 18 Μαρτίου 2020. Οι υποβολές των αιτήσεων γίνονται μέσω του www.ependyseis.gr/mis έως τις 24 Μαρτίου 2021.

Για τις επιχειρήσεις που χρειάζονται επιπλέον στήριξη για τη δημιουργία ή αναβάθμιση του e-shop τους, η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται δίπλα τους, προσφέροντάς τους πλήρη γκάμα χρηματοδοτικών προϊόντων, τόσο για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας όσο και για την υλοποίηση επενδυτικών δαπανών. Παράλληλα, με την υπηρεσία ePOS Paycenter της Τράπεζας Πειραιώς, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν νέες τεχνολογίες και να προσφέρουν στους πελάτες τους πολλαπλούς τρόπους πληρωμής με μέγιστη ασφάλεια και ευκολία.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του yellow business* συνεργάζεται με την e-biz και βοηθάει τις επιχειρήσεις να υλοποιήσουν αποτελεσματικές e–commerce στρατηγικές, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα προϊόντα και υπηρεσίες που θα χρειαστούν, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες του ηλεκτρονικού εμπορίου. H e-biz προσφέρει αποκλειστικές προσφορές digital transformation, εξασφαλίζοντας 25% έκπτωση επί της αξίας των προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν σε custom πακέτα e-shop και e-commerce και 20% έκπτωση σε τυποποιημένα πακέτα.

* Ισχύει για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο yellow business. Περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους εγγραφής στο yellow business εδώ.

A Story About