Οι δράσεις μας

Βρείτε ταλαντούχους νέους για την επιχείρηση σας


15 Φεβρουαρίου 2021 | 5'

ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια αυτή, επικοινωνήστε μαζί μας στο email employment@projectfuture.gr ή συμπληρώστε την φόρμα.

Ο 5ος κύκλος του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneration, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το πρόγραμμα, ολοκλήρωσε τις εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις του και πλέον, περισσότεροι από 230 νέοι είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν αξία σε κάθε επιχείρηση. Σύμφωνά με τις οδηγίες της κυβέρνησης και με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία όλων των συμμετεχόντων, ο 5ος κύκλος του Project Future, υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου online και με τη βοήθεια virtual μέσων.

Ο 5ος κύκλος του προγράμματος ενισχύθηκε σημαντικά , με μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια σε συνεργασία με το Coursera, ενώ ήταν διαθέσιμος, για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα.

Με κάθε αίτηση στο πρόγραμμα, ο κάθε νέος και νέα είχε τη δυνατότητα να λάβει δωρεάν μια άδεια χρήσης για την πλατφόρμα του Coursera και να αποκτήσει πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έλαβαν 60-120 ώρες hands-on εκπαίδευση στους παρακάτω τομείς αιχμής για την ελληνική αγορά :

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Project Future, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς στηρίζει τους νέους της χώρας και «ανοίγει» την αγορά εργασίας για τους νέους πτυχιούχους.

Σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί το Project Future και επιδιώκει να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.
Η Τράπεζα Πειραιώς, από το 2018, υλοποιεί τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο κάθε έτους, με συνέπεια το Project Future και το προσαρμόζει στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους έως 29 ετών με καθόλου ή έως τρία χρόνια εργασιακή εμπειρία και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες.

Αφού οι υποψήφιοι δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα και εφόσον πληρούν βασικά κριτήρια (νέοι έως 29 ετών, πτυχιούχοι, με προϋπηρεσία από 0 έως 3 χρόνια, εξω-ακαδημαϊκές δραστηριότητες), αξιολογούνται σε δύο στάδια:

  • Το 1ο στάδιο αξιολόγησης των υποψηφίων πραγματοποιείται μέσα από μια αυστηρή και διεξοδική διαδικασία, με ένα ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας σε μορφή gamification
  • Το 2ο στάδιο αξιολόγησης των υποψηφίων (Live Assessment Centre) πραγματοποιείται μέσω συμπεριφορικών συνεντεύξεων των υποψηφίων, με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ελληνικής αγοράς (HR, Line Management, CEOs)

Όσοι νέοι ολοκληρώσουν επιτυχώς τα στάδια αξιολόγησης του προγράμματος Project Future, ξεκινούν την εκπαίδευσή τους, η οποία απαρτίζεται από δύο μέρη:

  • ένα τριήμερο training, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων.
  • εξειδικευμένη εκπαίδευση σε καίριους τομείς, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των συμμετεχόντων αναρτώνται στην πλατφόρμα του ReGeneration και παραμένουν διαθέσιμα στις 700 συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις για ένα χρόνο, με στόχο την απορρόφησή τους σε θέση εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση και ελάχιστο μισθό €750 μικτά.

Πολύτιμοι συνεργάτες της Τράπεζας Πειραιώς για την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος είναι η Google, το Facebook, το LinkedIn Learning, το Coursera, η Code.Hub, η Convert Group, η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών .

Ενταχθείτε κι εσείς στο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του Project Future και ανοίξτε το δρόμο για περισσότερους άριστα καταρτισμένους νέους στην αγορά εργασίας.

Γιατί πιστεύουμε ότι το μέλλον των νέων είναι ευθύνη όλων μας.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια αυτή, επικοινωνήστε μαζί μας στο email employment@projectfuture.gr η συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.




A Story About