e-banking

Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέσα από το Piraeus e-banking


2 Φεβρουαρίου 2021 | 5'

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του οχήματός σας, μέσω Piraeus e-banking ολοκληρώνεται  είτε από το κινητό είτε από τον υπολογιστή σας, όπου και αν βρίσκεστε, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή σας σε  κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.
Σε περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός σας με χρέωση πιστωτικής κάρτας, έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σε δόσεις.

Πληρωμή μέσω Piraeus app

Τώρα με τη σάρωση του QR κωδικού που θα βρείτε στα ειδοποιητήρια της ΑΑΔΕ, η πληρωμή τελών κυκλοφορίας γίνεται ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα μέσα από τo Piraeus app, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1
Επιλέγετε αρχικά τον τρόπο πληρωμής (από τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα). Στον επιλεγμένο λογαριασμό ή κάρτα πατήστε «ΝΕΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ» και στη συνέχεια «Για εξόφληση λογαριασμού», «Δημόσιο - Δήμοι - Ασφαλιστικά Ταμεία», «Τέλη Κυκλοφορίας». Επιλέξτε το εικονίδιο στα αριστερά του κωδικού πληρωμής και σαρώστε τον QR κωδικό που θα βρείτε στο ειδοποιητήριο σας, προκειμένου ο κωδικός πληρωμής και το ποσό να συμπληρωθούν αυτόματα. Εναλλάκτικά μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πληρωμής ή να επιλέξετε «Ανάκτηση δεδομένων από TAXISnet».

Βήμα 2
Επιβεβαιώνετε το προσυμπληρωμένο ποσό και συνεχίζετε.

Βήμα 3
Επιβεβαιώστε τα στοιχεία της συναλλαγής σας και πατήστε «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ». Για την ολοκλήρωση της πληρωμής απαιτείται ταυτοποίηση με quick login (δακτυλικό αποτύπωμα ή 4ψηφιο κωδικό ή Face ID). Η πληρωμή σας ολοκληρώθηκε. Στην οθόνη θα δειτε και το σχετικό μήνυμα για την επιτυχή ολοκληρωσή της.

Πληρωμή μέσω Piraeus e-banking

Η διαδικασία πληρωμής από την υπηρεσία Piraeus e-banking γίνεται σε 3 μόλις βήματα, αφού πρώτα επιλέξετε την πληρωμή τελών κυκλοφορίας από το μενού «Πληρωμές».

Βήμα 1

Επιλέγετε αρχικά τον τρόπο πληρωμής (από τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα). Στη συνέχεια συμπληρώνετε τα στοιχεία πληρωμής όπως φαίνεται στο υπόδειγμα πληρωμής. Για δική σας ευκολία, αφού συμπληρώσετε το ΑΦΜ σας και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας, μπορείτε να επιλέξετε «ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ TAXISNET» προκειμένου ο κωδικός πληρωμής και το ποσό να συμπληρωθούν αυτόματα. Πατήστε «ΣΥΝΕΧΕΙΑ».

Βήμα 2

Επιβαιβεώστε τα στοιχεία της πληρωμής σας. Αν είναι σωστά πατήστε «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» διαφορετικά πατήστε «ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ» για να αλλάξετε όποιο από τα στοιχεία θέλετε.

Βήμα 3
Στο σημείο αυτό θα λάβετε στο κινητό σας, με μήνυμα SMS, τον κωδικό extraPIN. Εισάγετε τον κωδικό στο αντίστοιχο πεδίο και πατήστε «ΣΥΝΕΧΕΙΑ». Aν έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στo Piraeus app, θα λάβετε τον κωδικό extraPIN με push notification και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με το quick login από το κινητό σας. Η πληρωμή σας ολοκληρώθηκε. Στην οθόνη θα δείτε και το σχετικό μήνυμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε το αποδεικτικό επιλέγοντας τα αντίστοιχα εικονίδια κάτω αριστερά.