Καθημερινή Τραπεζική

Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της βιώσιμης τραπεζικής


14 Δεκεμβρίου 2020 | 5'

Όλοι ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Αλλά ο κίνδυνος να τους στερήσουμε περισσότερα από όσα τους κληροδοτήσουμε είναι πιο ορατός από ποτέ.

Γι’ αυτό σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία, η παγκόσμια κοινότητα συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της εξαρτάται από το πώς θα διαχειριστεί το παρόν, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεργαστεί πάνω σε κοινούς στόχους, ώστε το παρόν να μην υπονομεύσει το μέλλον.

Η Τράπεζα Πειραιώς, πρωτοπόρος στη Βιώσιμη Τραπεζική, συμμετείχε από την αρχή στη διαμόρφωση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής μαζί με 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI). Υιοθετώντας αυτές τις αρχές, ενσωματώνει κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) στο φάσμα των δραστηριοτήτων της καθώς και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της.

Για την υποστήριξη της μετάβασης της οικονομίας στο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο, η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοστατεί με λύσεις για μια βιώσιμη οικονομία.

Στηρίζουμε διαχρονικά τις πράσινες επενδύσεις και διαθέτουμε την τεχνογνωσία για να προσφέρουμε τις καταλληλότερες χρηματοδοτικές λύσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας:

  • Πράσινες χρηματοδοτήσεις άνω του €1,5 δισ. έως σήμερα
  • Χρηματοδοτήσεις ΑΠΕ που θα υπερβούν το €1 δισ. την επόμενη διετία
  • Αξιολόγηση επιχειρηματικών χρηματοδοτήσεων με κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG)

Παράλληλα, διαθέτουμε μία ευρεία σειρά προϊόντων για όλες τις χρηματοδοτικές ανάγκες των καταναλωτών, με προνομιακή τιμολόγηση, επιβραβεύοντας τις επιλογές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον για έναν βιώσιμο πλανήτη:

  • Green Καταναλωτικό για πράσινες αγορές, επισκευές και μετακινήσεις
  • Εξοικονομώ κατ’ οίκον
  • Green Στεγαστικό / Φωτοβολταϊκά ιδιωτών
  • Φωτοβολταϊκά και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων επιχειρήσεων

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Βιώσιμη Τραπεζική είναι ένα σύνολο αξιών και αρχών που μετουσιώνονται σε πρακτικές, εφαρμογές, προϊόντα, πρωτοβουλίες και δράσεις, με απτό και ουσιαστικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα όλων μας.