Οι δράσεις μας

Βιώσιμη Τραπεζική: Χρηματοδοτώντας το Αύριο – Ημερίδα


2 Οκτωβρίου 2020 | 3'

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία βρίσκεται στην παγκόσμια ατζέντα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ήταν το θέμα της Διαδικτυακής Ημερίδας που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, «Βιώσιμη Τραπεζική: Χρηματοδοτώντας το αύριο».

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει πρωτοστατήσει διεθνώς για την υποστήριξη της μετάβασης των οικονομιών στο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο, συμμετέχοντας μαζί με 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο στην Πρωτοβουλία UNEP FΙ για τη διαμόρφωση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, και εφαρμόζει τις Αρχές στη λειτουργία της ενώ υποστηρίζει επενδύσεις και έργα που εντάσσονται στο πεδίο της βιώσιμης τραπεζικής. 

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Βιώσιμη Τραπεζική είναι ένα σύνολο αξιών και αρχών που μετουσιώνονται σε πρακτικές, εφαρμογές, προϊόντα, πρωτοβουλίες και δράσεις, με απτό και ουσιαστικό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα όλων μας. 

Στην Ημερίδα επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η παρούσα συγκυρία αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία μετασχηματισμού των οικονομιών, και ειδικά της Ελλάδας, με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων μεγάλου ύψους που αναλογούν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν.

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και με ομιλίες τους συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Καθηγητής του ΟΠΑ και Γεν. Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο Καθηγητής του Harvard Business School Γεώργιος Σεραφείμ, ο Alexis Gazzο, Partner, Sustainability & Cleantech, EY France, ο Alistair Clark,  Διευθύνων Σύμβουλος για το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα της EBRD, ο Sean Kidney, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Climate Bonds Initiative, o Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και η Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς Ελένη Βρεττού. Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Global Sustain Group  Μιχάλης Σπανός.