Επιχειρείν

Το Αύριο των Επιχειρήσεων: Βιώσιμη Τραπεζική


7 Οκτωβρίου 2020 | 3'

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της στήριξης των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, δημιούργησε σε συνεργασία με τον ΑΝΤ1 το εξειδικευμένο ρεπορτάζ «Το αύριο των Επιχειρήσεων».

Στο ρεπορτάζ αυτής της εβδομάδας παρουσιάστηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με θέμα «Βιώσιμη Τραπεζική: Χρηματοδοτώντας το αύριο» αναδεικνύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία βρίσκεται στην παγκόσμια ατζέντα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
 
Η ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να επιτύχει το μετασχηματισμό της οικονομίας μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία της κοινωνίας συζητήθηκε στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με θέμα «Βιώσιμη Τραπεζική- Χρηματοδοτώντας το αύριο».
Για την μετάβαση στην βιώσιμη ανάπτυξη, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορεί, έχει θέσει συγκεκριμένους μακροπρόθεσμους στόχους και έχει κινητοποιήσει πόρους που ξεπερνάνε το 1 τρισ. ευρώ.

H πανδημία του Covid -19 έχει δημιουργήσει μια τεράστια πρόκληση για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά δίνει και μοναδική ευκαιρία για την πράσινη ανάκαμψη, μια ανάκαμψη με το διπλό όφελος της ταυτόχρονης αντιμετώπισης  της υγειονομικής και της κλιματικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά, τόσο με τις πρακτικές του όσο και με το ειδικό του βάρος, ιδιαιτέρως καθώς η συνέργεια δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση αυτής της πορείας.

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και με ομιλίες τους συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Καθηγητής του ΟΠΑ και Γεν. Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο Καθηγητής του Harvard Business School Γεώργιος Σεραφείμ, ο Alexis Gazzο, Partner, Sustainability & Cleantech, EY France, ο Alistair Clark,  Διευθύνων Σύμβουλος για το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα της EBRD, ο Sean Kidney, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Climate Bonds Initiative, o Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και η Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς Ελένη Βρεττού. Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Global Sustain Group  Μιχάλης Σπανός.