Οι δράσεις μας

Ξεκινάει ο 5ος Κύκλος Project Future!


2 Οκτωβρίου 2020 | 5'

5ος κύκλος Project Future! Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να στηρίζει το μέλλον των νέων.

Ο 5ος κύκλος Project Future επιστρέφει online, ενισχυμένος με μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια σε συνεργασία με το COURSERA και διαθέσιμος για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα. Μπαίνοντας στο projectfuture.gr και δηλώνοντας συμμετοχή ως τις 27 Οκτωβρίου, οι νέοι της χώρας μας έχουν τη δυνατότητα να εξειδικευτούν σε καινοτόμους πυλώνες:

Με κάθε αίτηση στο πρόγραμμα, ο νέος ή η νέα έχει τη δυνατότητα να λάβει δωρεάν μια άδεια χρήσης για την πλατφόρμα του Coursera και να αποκτήσει πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Project Future, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, στηρίζει τους νέους της χώρας και «ανοίγει» την αγορά εργασίας για τους νέους πτυχιούχους.

Σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης στην Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει μέσω του Project Future, να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.

Η Τράπεζα Πειραιώς, από το 2018, υλοποιεί τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο κάθε έτους, με συνέπεια το Project Future και το προσαρμόζει στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους έως 29 ετών με καθόλου ή έως τρία χρόνια εργασιακή εμπειρία.

Όσοι νέοι ολοκληρώσουν επιτυχώς τα στάδια αξιολόγησης του προγράμματος Project Future, ξεκινούν την εκπαίδευσή τους, η οποία απαρτίζεται από δύο μέρη:

  • ένα τριήμερο training, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων.
  • εξειδικευμένη εκπαίδευση σε καίριους τομείς, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των συμμετεχόντων αναρτώνται στην πλατφόρμα του ReGeneration και παραμένουν διαθέσιμα στις 600 συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις για ένα χρόνο, με στόχο την απορρόφησή τους σε θέση εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση και ελάχιστο μισθό €750 μικτά.

Πολύτιμοι συνεργάτες της Τράπεζας Πειραιώς για την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος είναι η Google, το Facebook, το LinkedIn learning, το Coursera, η Code.Hub, η Convert Group, η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.


A Story About