Smart Living

Ασφάλεια Κατοικίας: Μικρά Μυστικά που Πρέπει να Γνωρίζετε


1 Οκτωβρίου 2020 | 3'

Μικρά μυστικά στην Ασφάλιση Κατοικίας

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας καταφύγιο. Είναι το μέρος που μας προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά και ένα από τα σημαντικότερα αλλά και πιο «προσωπικά» περιουσιακά μας στοιχεία. Ένα αγαθό πολύτιμης οικονομικής, αλλά και συναισθηματικής αξίας που στεγάζει τα όνειρα, τις χαρές, τις αναμνήσεις και τις πιο σημαντικές μας στιγμές.

Γι’ αυτό απαιτείται η φροντίδα και η προνοητικότητά μας, ώστε να προστατέψουμε το χώρο μας από κάθε απρόοπτο.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τόσο το σπίτι μας, όσο και το περιεχόμενό του;

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει, ότι κανένα απρόοπτο γεγονός δε θα σας «χτυπήσει» την πόρτα. Η ασφάλιση κατοικίας, όμως, μπορεί να διασφαλίσει ότι όποια ζημιά κι αν γίνει, θα έχετε τη δυνατότητα να την επισκευάσετε και να φέρετε το σπίτι στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να αγγίξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Ποια είναι τα σημεία, όμως, που πρέπει να προσέχουμε σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας;

  • Ασφάλιση κλοπής: Στις βασικές καλύψεις των περισσότερων ασφαλιστηρίων συμπεριλαμβάνεται και η κάλυψη από κλοπή. Καλύπτει, όμως, και τις υλικές ζημιές (κουφώματα, πόρτα ασφαλείας κ.ά.) που μπορεί να προκαλέσουν οι διαρρήκτες;  
  • Ασφάλιση περιεχομένου: Ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη. Όλα ασφαλίζονται. Ακόμα και τα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας. Τι ισχύει, όμως, για τα μετρητά και τα κοσμήματα; Φροντίστε να ενημερωθείτε αναλυτικά, γιατί πιθανώς να ασφαλίζονται με ξεχωριστή κάλυψη.  
  • Ασφάλιση από πλημμύρα: Δεν χρειάζεται να γίνει η ζημιά στον δικό σας σωλήνα για να πλημμυρίσετε. Ειδικά αν μένετε σε πολυκατοικία και έχετε γείτονες. Η ασφάλιση επισκευής σωληνώσεων είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία την οποία θα σας συμβουλεύαμε να προσέξετε. 
  • Ασφάλιση Σεισμού: H χώρα μας είναι μία ιδιαιτέρως σεισμογενής περιοχή. Αν και η ασφάλιση σεισμού αποτελεί μια προαιρετική κάλυψη, έχετε περισσότερους από έναν λόγους να την επιλέξετε. Ειδικά αν το σπίτι είναι δικό σας. 

Για να φροντίσετε, λοιπόν, επαρκώς την περιουσία σας, θα πρέπει να φροντίσετε να επιλέξετε και το κατάλληλο για εσάς πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας. Απολαύστε τη θαλπωρή του σπιτιού σας και η ασφαλιστική σας θα είναι εκεί για εσάς, όταν τη χρειαστείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ


A Story About