Οι δράσεις μας

Project future: 3 Day Training Virtually


24 Απριλίου 2020 | 5'

Το Project Future, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, που έχει στόχο να γεφυρώσει το κενό μεταξύ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας και συμβάλει στην αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων στην Ελλάδα, συνεχίζεται δυναμικά για δεύτερη χρονιά με τη διεξαγωγή του 3 Day Training του 4ου κύκλου του. Ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια όλων, η Τράπεζα Πειραιώς προσάρμοσε τον 4ο κύκλο του Project Future στα νέα δεδομένα, διατηρώντας στο μέγιστο την ποιότητα εκπαίδευσης, συνεχίζοντας να επενδύει στο μέλλον των νέων. Έτσι, το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης των συμμετεχόντων διεξήχθη εξ ολοκλήρου μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, καταφέρνοντας, ακόμα και από απόσταση, να φέρει κοντά τους νέους πτυχιούχους με καταξιωμένα στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Το 3 Day Training, το οποίο φιλοξένησε 244 συμμετέχοντες, συντονίστηκε για ακόμη μία φορά με επιτυχία από τον Βασίλη Βασιλειάδη, ιδρυτή του VividVibes. Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν μια ιδιαίτερη εμπειρία και να γνωριστούν διαδικτυακά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους στον 4ο κύκλο του Project Future. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν ομιλίες από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, να λάβουν πολύτιμες συμβουλές για το ξεκίνημά τους στην αγορά εργασίας και να μοιραστούν μαζί τους τις ανησυχίες τους.

Συνεχίζοντας στα επόμενα βήματα του προγράμματος, οι νέοι πτυχιούχοι θα συμμετέχουν online σε έναν εκ των πυλώνων εξειδικευμένης εκπαίδευσης, σε καίριους τομείς της αγοράς που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις, όπως προέκυψαν από έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε για το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα στους τομείς: Data and Decision Science, Digital Marketing, .Net και Mobile Apps Development, στη Θεσσαλονίκη σε: Data and Decision Science και .Net και για πρώτη φορά, στο Ηράκλειο Κρήτης στο Supply Chain Management. Συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων κύκλων, η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται δίπλα στους νέους της χώρας και στην προσπάθειά τους για είσοδο στην ελληνική αγορά εργασίας. Αντιλαμβανόμενη την ιδιαίτερη συγκυρία που επικρατεί στηρίζει έμπρακτα το μέλλον των νέων, λαμβάνοντας ταυτόχρονα κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία και την υγεία όλων .

Το Project Future πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ πολύτιμη είναι και η συμβολή της Google, του Facebook και της Code.Hub, του BCA, του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, της ΕΑΣΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης.