Smart Living

Μυκηναϊκός Πολιτισμός & Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

Μυκηναϊκός Πολιτισμός & Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου | Τράπεζα Πειραιώς Blog

15 Ιουλίου 2019 | 5'

Μια μοναδική έκθεση παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του ΠΙΟΠ, στον Πύργο της Τήνου. Η έκθεση  «Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή», αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, αποκαλύπτει ένα άγνωστο κομμάτι της ιστορίας των Κυκλάδων.

Περισσότερα από 150 επιλεγμένα αντικείμενα, αντιπροσωπευτικά έργα κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, μικροτεχνίας, ειδωλοπλαστικής, κοσμηματοποιίας, αναδεικνύουν όψεις της θαυμαστής πολιτισμικής κληρονομιάς του Μυκηναϊκού κόσμου, συνθέτοντας  ένα πανόραμα του Μυκηναϊκού πολιτισμού στις Κυκλάδες.

Στην έκθεση παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, τα μοναδικά ευρήματα από τον μυκηναϊκό θολωτό τάφο της Αγίας Θέκλας, που βρίσκεται στη βόρεια Τήνο και είναι ένας από τους μόλις τρεις θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους στις Κυκλάδες. Αρχαιότητες και από άλλες σημαντικές προϊστορικές θέσεις στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα από τη Νάξο, τη Δήλο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σίφνο, τη Θήρα και την Κέα, δίνουν μια εικόνα της φυσιογνωμίας και της σπουδαιότητας του Μυκηναϊκού πολιτισμού στο Αιγαίο.

Μην τη χάσετε!

Διάρκεια έκθεσης:  13 Ιουλίου έως 14 Οκτωβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

Κλειστά: 15 Αυγούστου

Πύργος, Πάνορμος Τήνου, 84201 | Τ: 22830 31290

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου


A Story About