Smart Living

Το Πλαστικό Χρήμα Κερδίζει Έδαφος

Το Πλαστικό Χρήμα Κερδίζει Έδαφος | Piraeus Bank Blog

25 Ιουλίου 2019 | 5'

Στον αστερισμό της κάρτας κινείται και το 2019 η αγορά, με τις χρεωστικές κάρτες να κερδίζουν σταθερά έδαφος, τόσο σε πλήθος όσο και σε αξία συναλλαγών, έναντι των καρτών δανεισμού.

Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι συναλλαγές μικρής αξίας, και πλέον οι χρεωστικές κάρτες αποτελούν το πιο δημοφιλές μέσο πληρωμής για τις καθημερινές συναλλαγές, καθώς οι καταναλωτές έχουν εξοικειωθεί με την ταχύτητα, την ευκολία και την ασφάλεια που τους προσφέρουν.

Αντίστοιχα, οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται από τους Έλληνες, όλο και περισσότερο, αντί για μετρητά, ως μέσο διαχείρισης των οικονομικών τους, για να επωφεληθούν από προγράμματα δόσεων, καθώς και γιατί σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν καλύτερα προγράμματα επιβράβευσης. Οι συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις ενδυναμώνουν τα προγράμματα επιβράβευσης και ενισχύουν τους δείκτες ικανοποίησης και εμπιστοσύνης των καταναλωτών, ενώ η επιβράβευση στις καθημερινές συναλλαγές, αποτελεί σημαντικό κίνητρο για αυξανόμενη χρήση της κάρτας.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει σχεδιαστεί το πρόγραμμα επιβράβευσης yellow της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο επιβραβεύει τους πελάτες του τόσο για τη χρήση της κάρτας τους όσο και για τη συνολική τους σχέση με την τράπεζα, με απλό και ξεκάθαρο τρόπο.

Πληρώνοντας με prepaid κάρτα

Και οι προπληρωμένες κάρτες, όμως, έχουν διεισδύσει στην καταναλωτική συνείδηση των Ελλήνων, αφού αποτελούν το πιο κατάλληλο μέσο για εξ αποστάσεως συναλλαγές, προσφέροντας αίσθημα ασφάλειας και δυνατότητα προγραμματισμού των εξόδων. Η χρήση τους συμβαδίζει με την αύξηση του e-commerce. Την ίδια στιγμή, η εξοικείωση των καταναλωτών με τη χρήση καρτών και με τις online συναλλαγές, σταδιακά ενισχύει την εμπιστοσύνη τους και λειτουργεί θετικά για την περαιτέρω αύξηση του e-commerce με χρήση του μέσου πληρωμής που οι ίδιοι προτιμούν.