Επιχειρείν

«Vyra» τις Άγκυρες

«Vyra» τις Άγκυρες | Piraeus Bank Blog

13 Ιουνίου 2019 | 5'

Στοίχημα να καταρρίψει το μύθο, που θέλει τις διακοπές με σκάφος να είναι απαγορευτικές για το ευρύ κοινό, βάζει η Vyra, η ελληνική startup διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών αναψυχής.

Η vyra.com αποτελεί ιδέα της Χριστίνας Τρατάρη και της Σοφίας Φινοκαλιώτη, δύο νέων επιχειρηματιών, που επιχειρούν να μυήσουν τους Έλληνες στον κόσμο του θαλάσσιου τουρισμού. Ενός χώρου όχι ιδιαίτερα οικείου για τους εγχώριους ταξιδευτές.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ναυλώσουν οι ίδιοι ένα σκάφος και να κάνουν τις διακοπές τους στα πρότυπα της Booking.com. Αν το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα η ενοικίαση του σκάφους να περιλαμβάνει και skipper (πλοίαρχο). Πρόκειται για μία αγορά, που αναπτύσσεται πολύ πρόσφατα, καθώς μόλις το 10% της ενοικίασης σκαφών γίνεται online, την ώρα που οι υπόλοιπες τουριστικές κρατήσεις γίνονται σε ποσοστό άνω του 60% διαδικτυακά. Μπορεί να έχει καθυστερήσει σε σύγκριση με άλλους τομείς του τουρισμού, όπως οι ξενοδοχειακές κρατήσεις, τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται ραγδαία αύξηση των online bookings και στον συγκεκριμένο τομέα. Ο πελάτης έχει συνηθίσει πλέον να βλέπει αυτό που κλείνει για τις διακοπές του είτε είναι δωμάτιο είτε κάποια εμπειρία, υπολογίζει τα σχόλια των συνανθρώπων του για να ξέρει ότι αυτό που κλείνει είναι αυτό που βλέπει και όλη αυτή η διαδικασία γίνεται online.

Οι επιλογές που προσφέρει η vyra.com είναι κυριολεκτικά χιλιάδες. Στη διαδικτυακή πλατφόρμα είναι ενταγμένα πάνω από 9.500 επαγγελματικά σκάφη στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Κροατία, Γαλλία και Ισπανία), ενώ στους στόχους των δυο νέων επιχειρηματιών είναι και η επέκταση σε νέες και πιο εξωτικές αγορές, όπως η Καραϊβική και η Ταϊλάνδη.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στη χρηματοδότηση του εγχειρήματος της vyra.com από τα πρώτα της βήματα μέσω του Piraeus Jeremie Tech Catalyst Fund. Πρόκειται για το Venture Capital επενδυτικό ταμείο, που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα από κοινού με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, υπό το σχήμα Jeremie, μέσω του οποίου υποστηρίχθηκε το vyra, παίρνοντας ώθηση για την περαιτέρω επιχειρηματική του ανάπτυξη και τα ανοίγματα σε νέες αγορές.


A Story About