Επιχειρείν

Ιστορίες Συμβολαιακής Γεωργίας - Το Μαυροσκορδάτο

Ιστορίες Συμβολαιακής Γεωργίας - Το Μαυροσκορδάτο | Piraeus Bank Blog

4 Ιουνίου 2019 | 5'
Όταν το κασέρι συνάντησε το μαύρο σκόρδο
Οι αυξημένες ανάγκες ρευστότητας τους οδήγησαν στη Συμβολαιακή Γεωργία της Τράπεζας Πειραιώς

Υπερτροφή με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και διπλάσιες (σε σχέση με το λευκό) θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Το μαύρο σκόρδο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο της γαστρονομίας και της υγιεινής διατροφής.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϋλάνδη. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί στη Δύση και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσφατα έκανε παρουσία και στην Ελλάδα από την πρωτοποριακή φάρμα DownVillage στο βουνό των Κενταύρων. Η συνεργασία της με το πηλιορείτικο Τυροκομείο Καρακάνα δημιούργησε ένα γαστρονομικό θησαυρό: το Μαυροσκορδάτο. Ένα προϊόν για εκλεκτούς ουρανίσκους, το οποίο πωλείται σε ντελικατέσεν της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Μαγνησία, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, καθώς και της Ολλανδίας.

Δημιουργός του ο 40χρονος Παναγιώτης Καρακάνας, τρίτη γενιά της κτηνοτροφικής -τυροκομικής οικογένειας, πτυχιούχος της Τεχνολογίας Τροφίμων. Έφθασε μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία από όπου πήρε Master στην τυροκομία από το Πανεπιστήμιο Reading. Η αγάπη του για την τυροκομία τον έφερε πίσω στο Πήλιο. «Σε δοκιμαστικό στάδιο είναι και άλλα τυροκομικά προϊόντα, με superfoods» μας αποκαλύπτει ο κ. Παναγιώτης Καρακάνας, ο οποίος «πειραματίζεται» συνεχώς στο εργαστήριο της τυροκομικής μονάδας.

Τα νέα προϊόντα δημιουργούν αυξημένες ανάγκες σε ρευστότητα, τόσο για τους κτηνοτρόφους προμηθευτές του αιγοπρόβειου γάλακτος όσο και για το Τυροκομείο. «Οι αυξημένες ανάγκες σε ρευστότητα μας οδήγησαν στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς» λέει ο κ. Καρακάνας διευκρινίζοντας ότι «Οι κτηνοτρόφοι έχουν ρευστό όταν το χρειάζονται. Η προμήθεια των ζωοτροφών είναι μεγάλη δαπάνη. Και το τυροκομείο έχει ανάγκες σε ρευστότητα για να πληρώσει αμέσως τους κτηνοτρόφους και να επενδύσει σε νέα προϊόντα».