Επιχειρείν

Ιστορίες Συμβολαιακής Γεωργίας - Ελληνικό Βαλσαμικό Ξύδι

Ιστορίες Συμβολαιακής Γεωργίας - Ελληνικό Βαλσαμικό Ξύδι | Piraeus Bank Blog

10 Ιουνίου 2019 | 5'
Το ελληνικό βαλσαμικό ξύδι συνάντησε… την κορινθιακή σταφίδα
Επενδύσεις με τη στήριξη της Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς

Το φυσικό σκούρο χρώμα του βαλσαμικού ξυδιού της ελληνικής εταιρείας «Παπαδημητρίου ΑΒΕΤ» αποδίδεται στην κορινθιακή σταφίδα. Το βαλσαμικό ξίδι, το bestseller των προϊόντων της, έχει εξελιχθεί στο μεγάλο ανταγωνιστή της ιταλικής αγοράς.

Η ελληνική εταιρεία με τα καινοτόμα προϊόντα κατακτά τις διεθνείς αγορές και αντιστέκεται στην οικονομική κρίση. Η «Παπαδημητρίου ΑΒΕΤ» είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που παρήγαγε βαλσαμικό ξίδι στην Ελλάδα και έχει καθαρά εξαγωγικό προφίλ, με σταθερούς πελάτες από τον Καναδά ως την Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική. Τα προϊόντα της καλαματιανής εταιρείας φιγουράρουν στα καλύτερα καταστήματα ντελικατέσεν του κόσμου. Οι σάλτσες βαλσαμικού στο σύνολο των εξαγωγών της καλύπτουν το 60% των επώνυμων προϊόντων. Στην Ελλάδα το βαλσάμικο ξίδι καταλαμβάνει μερίδιο περίπου 30% των καταναλωτών.

Εκτός από το βαλσαμικό ξίδι, στη λίστα παραγωγής της καλαματιανής επιχείρησης είναι το ελαιόλαδο, οι μουστάρδες και σταφίδες. Το σύνολο των προϊόντων της διακινούνται σε 22 χώρες ανά την υφήλιο.

Περισσότερα από 2.000.000 μπουκάλια με βαλσαμικό ξύδι κατακλύζουν κάθε χρόνο τα ράφια των καταστημάτων σε Ελλάδα και δεκάδες χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Τα καινοτόμα προϊόντα της «Παπαδημητρίου ΑΒΕΤ» κατακτούν τις διεθνείς αγορές. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αυστραλία το βαλσαμικό ξύδι είναι τρίτο σε πωλήσεις.

Η εταιρεία Παπαδημητρίου συνεργάζεται με 1.200 σταφιδοπαραγωγούς από τη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Κόρινθο και τη Ζάκυνθο, την οποία και προμηθεύουν με 3.000 -4.000 τόνους κορινθιακής σταφίδας. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας και την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα είναι οι κύριοι λόγοι, που την οδήγησαν στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς.