Επιχειρείν

Ο Εκσυγχρονισμός των Αγροτικών Μηχανημάτων

Εκσυγχρονισμός των Αγροτικών Μηχανημάτων | Piraeus Bank Blog

4 Ιουνίου 2019 | 5'

Η αποτελεσματική λειτουργία της αγροτικής/κτηνοτροφικής μονάδας περνάει και από την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για πιο ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα, ώστε να ανέβουν στην κλίμακα επιλογής των καταναλωτών.

Για το σκοπό αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς έχει σχεδιάσει και υλοποιεί εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση αγροτών και κτηνοτρόφων με ευνοϊκούς όρους για την αγορά εξοπλισμού. Ειδικότερα, αν η αγορά εξοπλισμού γίνεται στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 του Π.Α.Α. 2014-2020, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την αγορά μόνο καινούργιων μηχανημάτων, ενώ εάν γίνεται εκτός ΠΑΑ, χρηματοδοτεί την αγορά τόσο νέων όσο και μεταχειρισμένων μηχανημάτων. Ο αγρότης/κτηνοτρόφος, είτε ενταχθεί σε μέτρα του ΠΑΑ είτε όχι, μπορεί να επωφεληθεί των ευέλικτων δομών αποπληρωμής του προγράμματος, που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς και οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του. Αναλυτικότερα, η χρηματοδότηση γίνεται με ευνοϊκούς όρους, αλλά και σημαντικά πλεονεκτήματα για τους αγρότες, όπως: η προσαρμογή του πλάνου αποπληρωμής στη δυναμικότητα των εκμεταλλεύσεων και την περιοδικότητα των ταμειακών ροών τους, με την προσαρμογή των δόσεων αποπληρωμής σε μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες ή ετήσιες δόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς έχει συνάψει συμφωνίες με πέντε μεγάλες εταιρείες του κλάδου μηχανολογικού εξοπλισμού:

  1. «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ». Αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τους γεωργικούς ελκυστήρες McCORMICK, Landini και Kubota σε πλήρη γκάμα, καθώς και παρελκόμενα των οίκων CELLI, GALLIGNANIκαι ENOROSSI.
  2. «Θεοχαράκης ΑΕ». Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 αντιπροσωπεύει τα τρακτέρ UNIVERSAL, από το 1978 την SAME και από το 2001την DEUTZ-FAHR.
  3. «Agrotech S.A.» του ομίλου «AgrogroupΜποζατζίδης- Μητσιολίδης».Αποκλειστική αντιπροσώπευση σε Ελλάδα και Κύπρο των μηχανημάτων και ανταλλακτικών: JohnDeere, Pellenc, Geringhoff, Fantini, Italmix, Hardi, MerloGroup, Pichon, MaschioGaspardo κ.ά..
  4. «Γ. Χίγκας Α.Β.Ε.Ε.». Αντιπροσωπεύει επώνυμα ευρωπαϊκά εργοστάσια. Από το Νοέμβριο δε του 2012, είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ομίλου CLAAS στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
  5. «Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΕΠΕ», Solar Energy Soumpasis με έδρα τη Φλώρινα. Από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φωτοβολταϊκών συστημάτων, που παρέχει στους ενδιαφερόμενους και ολοκληρωμένες λύσεις μελέτης και κατασκευής. Θεωρείται κορυφαία στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων.
  6. «Κ. ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ ΑΕ». Προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις με εξαρτήματα για γεωργικά μηχανήματα, βιομηχανικές εφαρμογές, εφαρμογές μετάδοσης κίνησης καθώς και καινοτόμες λύσεις για ειδικές κατασκευές. Από το 2018 η Κ. ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ ΑΕ είναι ο νέος επίσημος εισαγωγέας/διανομέας Fendt για όλη την ελληνική αγορά.