winbank

Εξοικονόμηση Χρημάτων Αλλάζοντας Κάποιες Συνήθειες

piraeusbank.blog

20 Ιουνίου 2019 | 5'
Ας πούμε ότι έχεις στόχο να πας ένα ταξίδι. Αφού κάνεις την έρευνά σου, καταλήγεις στο ποσό που χρειάζεται για το ταξίδι σου. Μπαίνοντας στη winbank, βλέπεις πού ξοδεύεις τα χρήματά σου και συμπεραίνεις ότι δεν σου περισσεύουν χρήματα και ότι δεν πρόκειται να πας ταξίδι σύντομα . Ήξερες όμως ότι υπάρχει  τρόπος να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα από τι νόμιζες, αλλάζοντας απλά κάποιες καθημερινές σου συνήθειες;

Με αφορμή το επερχόμενο ταξίδι σου ή τον οποιοδήποτε στόχο αποταμίευσης έχεις θέσει, δες πώς μπορείς να μειώσεις κάποια όχι και τόσο απαραίτητα καθημερινά έξοδα προκειμένου να εξοικονομήσεις επιπλέον χρήματα και να δεις τον στόχο σου να «γεμίζει».

Επίλεξε το περπάτημα ή τα ΜΜΜ αντί για το αυτοκίνητο
Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσο σου κοστίζει η χρήση του αυτοκινήτου σου σε εβδομαδιαία βάση; Ειδικά στη χώρα μας, συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο ακόμη και για πολύ κοντινές διαδρομές, που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα πόδια ή με τα ΜΜΜ. Με την αυτόματη κατηγοριοποίηση των δαπανών σου μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγχεις τι ξοδεύεις στην κατηγορία «Μετακίνηση». Σκέψου πόσα χρήματα θα μπορούσες να εξοικονομήσεις αν ξεκινούσες να περπατάς περισσότερο ή να χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις σου.

Μαγείρευε περισσότερο σπίτι και απόφυγε το φαγητό απέξω
Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσα ξοδεύουν σε εβδομαδιαία βάση στο φαγητό που παίρνουν απέξω. Στη νέα winbank, οι συναλλαγές σου κατηγοριοποιούνται αυτόματα και έτσι παρακολουθείς τις δαπάνες σου πιο εύκολα. Βλέποντας πόσα χρήματα ξοδεύεις σε delivery, ίσως να το σκεφτείς και δεύτερη φορά πριν παραγγείλεις.  Έχοντας τον έλεγχο των οικονομικών σου μπορείς μετά να αποφασίσεις αν αντί να παραγγείλεις μια σαλάτα για να φας στο γραφείο, σε συμφέρει να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα υλικά και ετοίμασέ την εκεί. 

Ετοίμασε τον καφέ σου στο σπίτι
Λόγω της σχετικά χαμηλής του τιμής, ο καφές που αγοράζουμε κάθε μέρα είναι συνήθως ένα έξοδο που δεν θεωρούμε σημαντικό.  Αν όμως υπολογίσουμε τα χρήματα που ξοδεύουμε κάθε μήνα ή κάθε χρόνο, θα διαπιστώσουμε ότι θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να αποταμιεύσουμε αυτό το ποσό, αν απλά επενδύαμε σε μια καφετιέρα και αφιερώναμε τρία λεπτά από το χρόνο μας κάθε πρωί. Exra tip: φτιάξε μια νέα υποκατηγορία και ονόμασε την «Καφές» και έτσι θα βλέπεις συνολικά πόσα χρήματα ξοδεύεις για τους καφέδες σου!

Αλλάζοντας συνήθειες, θα δεις ότι θα αρχίσεις να εξοικονομήσεις χρήματα. Και αν θες να πετύχεις το στόχο σου ακόμα πιο γρήγορα; Κάθε φορά που δεν θα μπαίνεις στον πειρασμό να απολαύσεις μία από τις παλιές σου συνήθειες, π.χ. κάθε φορά που θα παίρνεις το λεωφορείο αντί για ταξί, μπορείς, επιτόπου, με τη νέα winbank, να μεταφέρεις το ποσό που θα ξόδευες στον αποταμιευτικό σου λογαριασμό. Έτσι, αυτά τα χρήματα θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τον στόχο σου, όποιος και αν είναι αυτός!

A Story About