Οι δράσεις μας

Ανακόπτοντας το Brain Drain μέσω του Project Future

Ανακόπτοντας το Brain Drain μέσω του Project Future | Piraeus Bank Blog

3 Ιουνίου 2019 | 5'

Eντός του Οκτωβρίου ξεκινά ο τρίτος κύκλος του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, που έχει ως στόχο να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

Οι απόφοιτοι του πρώτου και του δεύτερου κύκλου απασχολούνται ήδη σε ποσοστό της τάξης του 80% σε επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα με προοπτική να φθάσουν σύντομα στο 100%.

Java, Digital Marketing, Sales και Data Science είναι οι τομείς αιχμής, για τους οποίους το Project Future παρέχει εξειδίκευση σε συνεργασία με το ReGeneratiοn Academy, καθώς και τις Google, Facebook και Code.Hub, αλλά και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη.

Το Project Future θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και την ανακοπή του brain drain.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη και η αξιολόγηση των υποψηφίων να είναι μια διαδικασία που δίνει στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία από την πραγματική αγορά εργασίας. Περιλαμβάνει ψυχομετρικά τεστ με τη μέθοδο των “game based assesments”, που είναι διεθνώς η πιο σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότητας, καθώς και συνεντεύξεις με έμπειρα στελέχη της αγοράς.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος φέρνει τους νέους ακόμη πιο κοντά σε μια θέση εργασίας που τους ταιριάζει, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις αμειβόμενης απασχόλησης.

Από τους δύο πρώτους κύκλους που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία πέρασαν εκατοντάδες νέοι πτυχιούχοι που απέκτησαν εφόδια χρήσιμα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.


A Story About