Επιχειρείν

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα

piraeus bank blog

4 Οκτωβρίου 2019 | 3'

Στήριξη στις Νεοφυείς Επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα

Περισσότεροι από 300 επενδυτές, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και νέοι επιχειρηματίες από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (4th Global Agripreneurs Summit), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Παρούσα και η Τράπεζα Πειραιώς ως χορηγός του Συνεδρίου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 επισήμανε μεταξύ άλλων: “Με δεδομένες τις ραγδαίες μεταβολές σε διεθνές επίπεδο και τις καινοτομίες να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, η ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα, είναι απαραίτητο να βασιστεί σε νέα παραγωγικά πρότυπα. Καθοδηγητές αυτής της αναγκαιότητας είναι οι νέοι αγρότες και οι ομάδες παραγωγών που στηρίζει έμπρακτα και επίμονα η Τράπεζα Πειραιώς”.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει ως στρατηγική επιλογή τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα και τη διευκόλυνση της εισόδου των νέων στον κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει ως Χορηγός το Global Agripreneurs Summit -GAS, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά την Κολομβία, τη Ν. Αφρική και την Τουρκία. Το διεθνές συνέδριο ανοίγει το διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων για την ανάδειξη λύσεων και καινοτόμων προτάσεων στις οικογενειακές φάρμες, που αποτελούν το 80% της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής κι έχουν ανάγκη να βρίσκονται στην πρωτοπορία της τεχνολογικής εξέλιξης. Στόχος είναι η ανάδειξη ενός νέου μοντέλου αγροτικής παραγωγής, που εμπεριέχει ως βασικό συστατικό την τεχνολογία, ώστε να απαντάει στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, να ελκύει και τους νεότερους επιχειρηματίες.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν και οι πέντε νικητές που διακρίθηκαν για τις καινοτόμες ιδέες τους στο διαγωνισμό "Trophy - Τροφή Challenge", τον περασμένο Ιούλιο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για τις ομάδες PROSPER, OILWAY, SMART METER ANYWHERE, FIBRO-I και CHLOE IRRIGATION SYSTEM. Ο διαγωνισμός "Trophy - Τροφή Challenge", υλοποιήθηκε από το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά", υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και με την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος και του "Trophy - Τροφή Challenge" είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ενώ Χρυσός Χορηγός του Διαγωνισμού ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.


A Story About